Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ!

2013-08-23 17:47

Συνάδελφοι/σες!

Στην παράσταση διαμαρτυρίας (22/8) των εργαζομένων στην διοίκηση του Ευαγγελισμού: δεν λάβαμε καμία δέσμευση σε καμία περίπτωση για τις νοσηλευτικές κλίνες και τις θέσεις εργασίας υγειονομικών που θα χαθούν με το κλείσιμο της Πολυκλινικής κ του 3ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ κ Οφθαλμιατρείου.

Επίσης δεν λάβαμε καμία απάντηση για ποιόν λόγο βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι συνάδελφοι απο Πολυκλινική,  ΙΚΑ κλπ που, ενώ καλύπτουν λειτουργικές κενές  θέσεις στο Ιδρυμα ήδη εδώ και μήνες, μεθαύριο θα πεταχτούν έξω απο τα προγράμματα βαρδιών,  ενώ ακούσαμε και πάλι σε επανάληψη την "δέσμευση" του υπουργού ότι στις 16/9 θα είναι όλοι στις θέσεις τους πάλι (!!!!)

Επίσης δεν λάβαμε καμία απάντηση στις ερωτήσεις αν κλείνουν νοσηλευτικές κλίνες κ καμία απάντηση στο ερώτημα εάν οι νέες 22 αίθουσες των νέων χειρουργείων θα στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.

Λάβαμε το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα συνεχιστεί  αυτή η πολιτική κατεδάφισης του δημόσιου δωρεάν ΕΣΥ, της κατάργησης οργανικών θέσεων και απολύσεων υγειονομικών και της κατάργησης νοσηλευτικών κλινών.  Χθες το είπανε «διαθεσιμότητα», τώρα το λένε «κινητικότητα», μετά θα λένε ότι θα τοποθετηθούνε σε προσωποπαγείς θέσεις (χωρίς να διευκρινίζουν το είδος των συμβάσεων εργασίας) και αύριο θα καταργήσουν και τις κενές οργανικές θέσεις (το κάνανε ήδη σε πολλά νοσοκομεία) και μετά θα καταργήσουνε και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Αυτή η πολιτική είναι ξεκάθαρο ότι πλέον θα σκοτώνει ασθενείς, θα εκτελεί τα πιο αδύναμα και ανυπεράσπιστα μέλη της κοινωνίας που δεν θα έχουν να πληρώσουν (άνεργοι/ανασφάλιστοι/μετανάστες κλπ)

Με στοιχεία πλέον βλέπουμε μπροστά μας τις συνέπειες μιας άνευ προηγουμένου ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ : το προσδόκιμο επιβίωσης (μέσος όρος ζωής) έχει μειωθεί τραγικά και απότομα (4 ως 5 χρόνια σύμφωνα με διεθνείς ανεξάρτητους αναλυτές, τουλάχιστον 2 χρόνια σύμφωνα με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας).

 

Πιο συγκεκριμένα : οι ασθενείς επιβαρύνονται όλο και περισσότερο με αύξηση της συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις, με συμμετοχή έως και 50% στα νοσήλια του ιδιωτικού τομέα (στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ κέντρα), με πλαφόν και προϋποθέσεις σε βασικές προληπτικές εξετάσεις (πχ μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, PSA), με πλαφόν στις φυσιοθεραπείες, τις λογοθεραπείες.

Με εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για αναλώσιμα υλικά ακόμα και σε τετραπληγικούς, μεταμοσχευμένους και ασθενείς με AIDS, με πλαφόν ακόμα και στις αναγκαίες μετακινήσεις νεφροπαθών για αιμοκάθαρση, με εξαναγκασμό σε εξευτελιστικές λίστες αναμονής ακόμα και για χημειοθεραπείες. Και για «κλείσιμο», επισυνάπτουμε  σε όλο αυτό το «πακέτο» ότι:  Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα και το 25ευρω για οποιαδήποτε επίσκεψη σε δημόσιο νοσοκομείο, για να επιτευχθεί το «πρωτογενές πλεόνασμα»!

Απέναντι σε όλα αυτά παλεύουμε και απαιτούμε:

·       Κανένας υγειονομικός σε διαθεσιμότητα-απόλυση. Κανένας δεν περισσεύει, Κανένας δεν είναι διαθέσιμος/αναλώσιμος

·       Κανένα Νοσοκομείο/Καμία μονάδα Υγείας δεν κλείνει

·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·       Ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση (χωρίς 5ευρα και 25ευρα) σε δωρεάν δημόσιο ΕΣΥ, χωρίς επιχειρηματικά συμφέροντα και ιδιώτες.

Απέναντι σε όλα αυτά παλεύουμε όλοι οι υγειονομικοί για στάση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους,  δεν χρωστάμε κανένα χρέος - δεν αναγνωρίζουμε - δεν πληρώνουμε τίποτα, για την αποδέσμευση από Ε.Ε-ευρώ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων που κλείνουν, μέσα από εργατικό και λαϊκό έλεγχο μιας ανθρώπινης, δημιουργικής κοινωνίας, χωρίς «έκτακτες εθνικές ανάγκες» στο όνομα των οποίων ισοπεδώνονται όλα τα δικαιώματα, μιας κοινωνίας που δε θα είναι υποταγμένη στο καπιταλιστικό κέρδος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους (ενεργά μελη της Πρωτοβουλίας αλλά και συναδέλφους από οποιαδήποτε άλλη αγωνιστική πολιτική διαδρομή ) που θελουν να αντισταθούν στα μέτρα  σε κοινή δράση με σκοπό την κήρυξη Γενικής Απεργίας για να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική από όποια κυβέρνηση την υλοποιεί τώρα ή στο μέλλον.

 

1)    Όλοι την Παρασκευή 23/8 στην 4ωρη σταση εργασίας (11πμ-3μμ)  και την συγκέντρωση στο υπ Υγείας, 12μμ

2)    Ανοιχτή σύσκεψη / συνέλευση αγώνα την Τρίτη 27/8, στις 1μμ, στα γραφεία του Σωματείου στον Ευαγγελισμό.

Ενωτική Πρωτοβουλία

(ανεξάρτητο αριστερό σχήμα)

και ανένταχτοι αγωνιστές υγειονομικοί