ΑΔΕΔΥ: Η 48ωρη Απεργία στις 18-19 /9 αφερηρία ένος αγώνα διαρκείας

2013-09-18 00:00

ΑΔΕΔΥ: Η 48ωρη Απεργία στις 18-19 /9 αφερηρία ένος αγώνα διαρκείας

ΑΔΕΔΥ: Η 48ωρη Απεργία στις 18-19 /9 αφερηρία ένος αγώνα διαρκείας

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αποτέλεσε η σημερινή ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Γενικού Συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ που συνεδίασε σήμερα Παρασκευή 30/8 να κηρύξει την βδομάδα από 16 Σεπτεμβρίου ως εβδομάδα έναρξης ενός διαρκούς αγώνα με Απεργιακές Κινητοποιήσεις διάρκειας, ενάντια στη διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών και κατά των μαζικών απολύσεων που προωθεί η συγκυβέρνηση και η Τρόικα.

Το Γενικό Συμβούλιο την πραγματοποίηση του πρώτου απεργιακού βήματος την Τετάρτη και Πέμπτη 18-19 Σεπτέμβρη με 48ωρη Απεργία και νέα συνεδρίαση του ίδιου το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη με στόχο την κλιμάκωση του Απεργιακού αγώνα των Δημοσίων Υπαλήλων.

Σε ανακοίνωση της Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη σημερινή, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, προγραμματισμένη συνεδρίασή του, έλαβε απόφαση για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενάντια στην πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεωνπου υλοποιεί ευλαβικά η Κυβέρνηση, καθοδηγούμενη από την Τρόικα, με στόχο τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δομών του Κοινωνικού Κράτους.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε παρατεταμένες, πολύμορφες, συγκρουσιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν:

1. Εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.

2. 48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013.Στην απεργιακή αυτή κινητοποίηση θα επιδιώξουμε, ύστερα από συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, να διευρύνουμε τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις και με τη δική τους συμμετοχή.

3. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων να αποφασίσουν -μέσα από Γενικές Συνελεύσεις- συλλαλητήρια και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και να προτείνουν για την παραπέρα πορεία του απεργιακού αγώνα.

4. Την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει από κοινού, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, για εκτίμηση των μέχρι τότε εξελίξεων, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα διαρκείας, στο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που θα συνέλθει σε συνεδρίαση το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΗΓΗ>>>www.ygeionomikoi.gr/