''η δωροδοκία αποτελεί κοινωνικό έγκλημα και πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο'' (Απόφαση του 8ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας)

2013-06-24 20:15

''η δωροδοκία αποτελεί κοινωνικό έγκλημα  και πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο''         

(Απόφαση του 8ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας)

Δεν μας προξενεί καμιά έκπληξη το γεγονός , ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης  προσπαθεί να νομιμοποιήσει τη δωροληψία των γιατρών του ΕΣΥ με «δωράκια» και άλλες υλικές παροχές (παρ. 3, άρθρο 68 του ν. 4139). Η κυβέρνηση που υπηρετεί, έχει δείξει, εδώ και πολύ καιρό (να μην πούμε, οι κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια…) την «εκτίμηση»  και το «σεβασμό»  τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

            Με την πολιτική τους απαξιώνουν τα Νοσοκομεία, τα έχουν αφήσει καθημερινά να καταρρέουν εξαιτίας της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης, των ελλείψεων αλλά και της διαπλοκής με οικονομικά συμφέροντα που κατατρώγουν τις σάρκες των μονάδων υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων. Ανέχονται την παραοικονομία, έχουν ανοικτές τις πόρτες τους στους εμπόρους της υγείας, νομιμοποίησαν ακόμα και τα ιδιωτικά ιατρεία μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία.
            Η συμπεριφορά τους απέναντι στους γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς  και σε όλο το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων, δεν είναι βεβαίως καλύτερη αφού έχουν επιδοθεί σε μια επιχείρηση εξαφάνισης των εισοδημάτων  και των δικαιωμάτων μας. Οι βάναυσες περικοπές σε μισθούς και κονδύλια για την υπερωριακή και εφημεριακή εργασία συνοδεύoνται από έναν οχετό λάσπης και μια βρώμικη προπαγάνδα  χαρακτηρίζοντας μας σαν τεμπέληδες,  και διεφθαρμένους.
            Εμείς λοιπόν, η πλειονότητα των γιατρών του ΕΣΥ στο ΓΝΑ ʽʼΛαϊκόʼʼ που έχουμε πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, όλο το προσωπικό θα επιμείνουμε να δουλεύουμε για το υπέρτατο αγαθό της υγείας. Θα συνεχίσουμε να το προσφέρουμε απλόχερα σε κάθε έναν που το έχει ανάγκη με υψηλό αίσθημα ευθύνης , σε πείσμα αυτών που καθημερινά προσπαθούν να το απαξιώσουν. Αν και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κολοσσιαία, αν και  τα ωράρια μας είναι εξοντωτικά, δεν επιζητούμε «δωράκια».
 

  • Θα ορθώσουμε ανάστημα στους λίγους που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο.
  • Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τέλος στο κοινωνικό έγκλημα της παραοικονομίας και του χρηματισμού.
  • Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς.
  • Να αποσυρθεί άμεσα ο νόμος-έκτρωμα που  προσβάλλει την αξιοπρέπεια γιατρών και ασθενών!
  • Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να μείνει!

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ