"Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν" (δις)- 2/

2013-12-21 12:58

 

"Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν" (δις)- 2

 

Μετά το γάμο πολλά τραγούδια λένε, γιατί να μην πούμε και μείς ένα;

Τη τρίτη 17 του Δεκεμβρη, οι εργαζομενοι του Τζανειου νοσοκομείου εξέλεξαν αντιπροσώπους στο Δ. Σ. του νοσοκομείου τους. Ίσως  ένα ασήμαντο γεγονός ακόμη και για τον μικρόκοσμο τους. Και μάλλον έτσι είναι. Έχει όμως τη σημασία του και το συμβολισμό του, όπως όλα τα «ασήμαντα».

Σε σύνολο 360 ιατρών προσήλθαν και ψηφίσαν οι 200, σε σύνολο 900 «λοιπών εργαζομένων» - προσέξτε ακόμη και ο τρόπος που καταγραφόμαστε μπροστά στις κάλπες έχει μια ισχυρή σημειολογία – προσήλθαν οι 450. Αυτοί οι «λοιποί εργαζομενοι» μας ενδιαφέρουν περισσότερο εδώ, γιατί υποστηρίξαμε τη συνάδελφο ΒΑΛΙΑ ΤΣΙΜΟΥΛΑΚΗ και η οποία πήρε 100 σταυρούς , δηλ τα 22% των ψηφισάντων «λοιπών εργαζομένων»

 

Ευχαριστούμε όσες/ους έδειξαν έμπρακτα   στη συνάδελφο την εμπιστοσύνη τους.

Δεν είναι λίγο να υποστηρίξουμε ότι αυτή η προτίμηση είναι «καθαρή» από κάθε κομματική η παραταξιακή δέσμευση και πριμοδότηση. Είναι πάνω από όλα  υποστήριξη  προς μια νέα, μαχητική και ασυμβίβαστη στάση, όπως έχει αποδείξει η σ.Β.Τ. με τη πορεία της.  

 

Βέβαια δεν μπορούμε να ήμαστε ικανοποιημένοι ούτε από τη συμμετοχή, ούτε πιο πολύ, όταν οι μισοί των μισών (και περισσότερο) των μη ιατρών, του Τζανειου επιλέγουν μια από τα ίδια. Δηλαδή κομματικό συνδικαλισμό , με ξεκάθαρη φιλοκυβερνητική κατεύθυνση. Δεν μασάμε τα λόγια μας! Δεξιά και ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν τοσα χρόνια με την συνενοχή των συνδικαλιστών τους και εξακολουθούν , σήμερα οι ίδιοι ακριβώς να κυβερνούν,  στα χρόνια της Καταστροφής της Εργασίας και της Κοινωνίας.

 

Όποιος μετά από 3,5 χρόνια ακραίας ΒΙΑΣ κατά των εργαζομένων και της Δημόσιας Υγείας έχει αυταπάτες και πάει στα ίδια, έχει ακέραια τη ευθυνη των επιλογών του. Δεν πιστεύουμε  ότι οι άνθρωποι εμφορούνται από  ηλιθιότητα , αλλά από διάφορα άλλα ανθρώπινα, όπως φόβο, υπολογισμό η προσωπικό συμφέρον, απογοήτευση, ιδιώτευση, θυμό κλπ. Ας κάνει όποιος θέλει την ανάλυση του, εμείς απλοί εργαζόμενοι ήμαστε, όχι ψυχίατροι!

  Ευχαριστούμε οσές/ους σκέπτονται και λειτουργούν έτσι , που ΔΕΝ ψηφίσαν την συνάδελφο Β.Τ.

ΔΕΝ θέλουμε ούτε τώρα ούτε στο μέλλον την ψήφο κανενός που μετά από 3,5 χρόνια άλεσμα στις μνημονικές μυλόπετρες νομίζει ότι θα τη «σκαπουλάρει» πηγαίνοντας με το ρέμα του ποταμού που  έχει πετάξει  μια ολόκληρη Ελλάδα στα βράχια!

 

19.12.2013