ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

13/05/2013

ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ -ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ- Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣΚΑ/ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΗΓΕΣΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΣΕ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΟΛΜΕ (Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΥΤΕΥΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΜΕ 85 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ),  ΖΗΤΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ/ΓΣΕΕ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΜΠΑΙΓΜΟ  ..."ΠΟΥΛΑΕΙ" ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ! 

ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΔΑΚΕ/ΠΑΣΚΕ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ!

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ!

ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΟΛΜΕ somateioattikon.blogspot.gr

Υ.Γ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΠΤ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ, ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ...ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ... ΒΙΒΛΙΚΟ ΡΗΤΟ:

ΕΜΕΤΡΗΘΕΙΣ, ΕΖΥΓΗΣΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΕΘΕΙΣ, ΕΛΛΙΠΗΣ! (ΠΟΛΛΑΚΙΣ)!!!


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Έκκληση έκτακτης ανάγκης 1/4/2013 Προς όλους τους πολίτες Πειραιά και πέριξ!

2013-07-30 10:55
ΤΜΗΜΑ  ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ Η δημόσια υγεία και πρόνοια βουλιάζει, τα...

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒO

2013-07-25 13:24
ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΙΚΑΡΙΑ Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ  Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε...

''η δωροδοκία αποτελεί κοινωνικό έγκλημα και πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο'' (Απόφαση του 8ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας)

2013-06-24 20:15
''η δωροδοκία αποτελεί κοινωνικό έγκλημα  και πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο''...

Εργαζόμενοι Ευαγγελισμού: Ανεπιθύμητοι οι τραμπούκοι οπαδοί Χίτλερ

2013-05-20 00:14
Εργαζόμενοι Ευαγγελισμού: Ανεπιθύμητοι οι τραμπούκοι οπαδοί Χίτλερ Η Χρυσή αυγή ζήτησε...

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Καταγγέλλει την προσπάθεια δημιουργίας νέου σώματος ιατρών με εργασιακές συνθήκες τύπου γαλέρας.

2013-05-20 00:09
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Καταγγέλλει την προσπάθεια δημιουργίας νέου σώματος ιατρών με...

Προγράμματα απεξάρτησης ώρα μηδέν

2013-04-07 21:54
Προγράμματα απεξάρτησης ώρα μηδέν   Ο ΟΚΑΝΑ και οι φορείς ψυχικής υγείας κινδυνεύουν με...

Η Απόφαση για την κατανομή των ποσών ανα Νοσοκομείο για πρόσθετες αμοιβές του προσωπικού

2013-04-04 13:19
www.ygeionomikoi.gr/menu-nomothesia/menu-nom-ergasiaki/2612-i-apofasi-gia-katanomi-prosthetos-apodox

  Η ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΚΑΛΕΣΜΑ ΘΟΡΥΒΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΤΡΕΧΑΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΝ!

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ!

 Συνάδελφε και συναδέλφισσα

ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝ:

  • Είσαι ευχαριστημένος από την κατάσταση στο χώρο δουλειάς σου, ατενίζεις το μέλλον σου, το μέλλον των παιδιών σου και της χώρας μας με αισιοδοξία.
  •  Τα εισοδήματα σου αυξάνονται τα τελευταία 2-3 χρόνια!
  • Οι κομματικές παρατάξεις τύπου δακε/πασκε η όπως αλλιώς εμφανίζονται, σε εκφράζουν, σε κάνουν να νοιώθεις ότι μπορούν να σου λύσουν τα εργασιακά αδιέξοδα που τυχόν έχεις βιώσει σαν εργαζόμενος.
  • Πως η τακτική του παμε/κκε είναι η πεμπτουσία της ενωτικής εργατικής αλληλεγγύης και στο δίλλημα << η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε>> απαντάς χωρίς δισταγμό ο γιαλός είναι στραβός!

Σε κάθε άλλη περίπτωση η πρωτοβουλία εργαζομένων του τζανειου νοσοκομειου

Σε καλεί σε μια ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση- ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για το πώς βλέπουμε την κατάσταση στα νοσοκομεία μας ΤΖΑΝΕΙΟ και μεταξά (γείτονες είμαστε!).

Τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ, αλλά και σαν πολίτες αυτής της καταρρέουσας δημοκρατίας.

 Τι μπορούμε να κάνουμε ενάντια στη αδράνεια και τη μιζέρια που μας κατακλύζουν από παντού, όταν μάλιστα το μαζικό κίνημα στο χώρο μας τόσο το πρωτοβάθμιο όσο και δευτεροβάθμιο π.χ. ΠΟΕΔΗΝ, στέκονται ανίκανα και αμήχανα μπρος στην άγρια επίθεση μιας αδίστακτης ολιγαρχίας!

Απεργίες-μπαλωθιές των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ έχουν ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ το άλλοθι των χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

 Εμείς πιστεύουμε, (αλλά νομίζουμε ότι συμφωνείς και εσύ), ότι η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού δεν ιδρώνει από άσφαιρες απεργίες.

 Αντίθετα ανησυχούν όταν ξεκινούν απεργίες ή κινητοποιήσεις ανυπακοής και όταν αυτές εκπορεύονται από  μαζικές γενικές συνελεύσεις μαχητικών συνδικάτων. Τότε την απάντηση την δίνει η επιστράτευση. Όμως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί επιστρατεύοντας τον ένα κλάδο μετά τον άλλο.

Βιώνουμε ένα καταιγισμό προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από όλα τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ, που θυμίζει ολοκληρωτικό καθεστώς (ολιγαρχικό σίγουρα είναι!) και αυτό μας κάνει να συμπεραίνουμε ότι μας φοβούνται πιο πολύ από ότι δείχνουν.

Όλοι βλέπουμε με τι μανία κατεδαφίζουν κάθε δημόσια παροχή υγείας και όλοι καταλαβαίνουμε ότι όσοι ακόμα δουλεύουμε μας ετοιμάζουν τη πιο βάρβαρη υποβάθμιση μέσα σε μια ζούγκλα ανεργίας.

Εμείς λέμε ότι αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε είναι

ο ένας τον άλλον. Δηλαδή, η αλληλεγγύη μας, είναι το μόνο μας όπλο.

Είμαστε αδύναμοι όσο είμαστε μόνοι,  υποταγμένοι, ο καθένας και καθεμιά καχύποπτοι και εχθρικοί απέναντι στον διπλανό μας και μάλιστα στη δουλειά, όπου ζούμε χρόνια. Αυτό θέλουν και όσο το πετυχαίνουν θα μας ξεφτιλίζουν σαν εγαζομενους, σαν πολίτες και σαν ανθρώπινα όντα.

Όσο στεκόμαστε μόνοι και διαιρεμένοι θα κάνουν πάρτι στις πλάτες μας. Ας μαζευτούμε όσοι δε αντέχουμε αυτή τη παρακμή και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα μια και μας προορίζουν για μια κοινωνία του τίποτα.

Χωρίς κλισέ, συνδικαλιστικές μπούρδες, κομματικά  <πλαίσια> και αγκυλώσεις… χρειαζόμαστε τις ιδέες σου, τις ανησυχίες σου, και ίσως χρειάζεσαι και συ τις δικες μας!

 Πιστεύουμε ότι όταν σε έχουν βάλει κάτω και σε πατάνε μια στοιχειώδης αυτοάμυνα είναι επιβεβλημένη!

Γι’ αυτούς τους λόγους σε καλούμε να έρθεις στις 1 μ.μ.  τη Παρασκευή  8 ΜΑΡΤΙΟΥ στο αμφιθέατρο του Τζανειου.

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ