ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

2013-09-16 00:00

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

2013-09-16 19:48

Αγαπητοί συναγωνιστές, καλησπέρα.

 

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε η εβδομάδα που έρχεται θα είναι πολύ σημαντική για το κίνημα και τον αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή της χούντας κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ. 

Επιπλέον η διάλυση των νοσοκομείων (εάν δεν τους μπλοκάρουμε) θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και όλο και περισσότεροι υγειονομικοί θα τίθενται σε διαθεσιμότητα-απόλυση, όλο και περισσότερα νοσοκομεία θα κλείνουν. 

 

Πρέπει να παλέψουμε ώστε η συμμετοχή του κόσμου των νοσοκομείων μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις να είναι μεγάλη, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ.

 

Κάτι όμως πρέπει να κάνουμε, πολύ πιο σοβαρό και αποφασιστικό με την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ. Όσοι είμαστε στη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο, είδατε ότι η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Οι άνθρωποι είναι σε διατεταγμένη κυβερνητική υπηρεσία και κάνουν το παν για να αποκλιμακώσουν, ξεφτιλίσουν, απογοητεύσουν τον κόσμο που θέλει να αγωνιστεί.

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ σωματεία, οι συνελεύσεις τους, οι συνδικαλιστές, και κυρίως όλες οι παρατάξεις του αγώνα (αριστερές, ανεξάρτητες κλπ) ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΥΘΕΩΣ ΘΕΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

 

-Με απευθείας συντονισμό - πανελλαδικά - πολλών σωματείων και συγκρότησή τους πάνω σε αγωνιστική πλατφόρμα, ξεχωριστή από τα άσφαιρα πυρά  της ΠΟΕΔΗΝ.

 

-Με καταγγελία - μομφή της ηγεσίας της - και απόφαση για έκτακτο συνέδριο. Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΣ της, δεν εκφράζει πλέον την πραγματικότητα στη βάση των νοσοκομείων.

 

-Με απευθείας συντονισμό, χωρίς να παίρνουμε την άδειά της, των πρωτοβάθμιων σωματείων με άλλες αγωνιστικές ομοσπονδίες και σωματεία. ΠΧ την Τετάρτη, 1η απεργιακή μέρα και μετά τη διαδήλωση, υπάρχει κάλεσμα συντονισμού κλιμάκωσης από τους συναδέλφους μας στα υπουργεία, τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία. ΠΡΕΠΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

 

-Με αγωνιστικές δράσεις, όπως η προχτεσινή της Δυτικής Αθήνας - έπειτα από την πολύ καλή πρωτοβουλία του Θριάσιου.

 

-Με κοινή συνέντευξη τύπου.

 

-Με επιτροπές αγώνα, όπου τα ΔΣ των σωματείων κοιμούνται.

 

-Με κάλεσμα - καταγγελία των νοσοκομείων που κλείνουν (πχ Λοιμωδών, Φλέμινγκ, Παναγία) για ανεπαρκή δράση  (λες και κάνουν αγγαρεία) της ομοσπονδίας, απέναντι στους εκατοντάδες αυτούς συναδέλφους που μπήκαν στη διαθεσιμότητα .

 

ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ....Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

 

Ρίζος Μιχάλης, ΑΤΤΙΚΟ