Πάντα έτσι ήταν…

2013-11-03 01:36

Μείωση κρατικών δομών στον χώρο της Υγείας εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, σαν θεραπεία στα απειλούμενα με κατάρρευση δημόσια νοσοκομεία. Οταν ο δημόσιος χώρος ασθενεί, καλύτερα να συρρικνώνεται για να φαίνεται μικρότερη η ασθένεια. Ρηξικέλευθη άποψη, ιδίως αν προέρχεται από έναν πολιτικό άνδρα που έκανε μια κάποια καριέρα πλειοδοτώντας υπέρ της πατρίδος, του έθνους και του ισχυρού κράτους.

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης καταφέρνει να ανεβάζει την τηλεθέαση κατά τις συχνές εμφανίσεις του, με αιχμηρές ατάκες επί παντός επιστητού, με θεαματικές εκδραματίσεις, επιτιθέμενος κατά πάντων και πασών. Ως υπουργός Υγείας χειρίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μια ιστορική καμπή, κατά την οποία κρίνεται η ίδια η ύπαρξη της δημόσιας περίθαλψης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Βρίσκεται επικεφαλής του κρισιμότερου τομέα της κρατικής μέριμνας, αυτού που αφορά τη ζωή και την υγεία των πολιτών. Βρίσκεται αντιμέτωπος, επίσης, με μια βιομηχανία στην οποία διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα και με ένα σύστημα διαβρωμένο από την κακοδιοίκηση και τη διαφθορά. Πολύ δύσκολο έργο, πράγματι. Τιτάνιο, αν συνυπολογισθούν τα άθλια δημοσιονομικά.

Ο υπουργός, όμως, έχει πάρει τις αποφάσεις του και δρα κεραυνοβόλα, όπως ομιλεί. Διορίζει αποτυχόντες πολιτευτές στη διοίκηση των νοσοκομείων και συρρικνώνει το εθνικό σύστημα Υγείας: πρωτότυπο μείγμα παλαιοκομματισμού και νεοφιλελευθερισμού. Η πάταξη της φαυλότητας και της ανικανότητας, η μείωση της διαφθοράς και της δόλιας σπατάλης, η τολμηρή μεταρρύθμιση, η πρόνοια υπέρ αδυνάτων, ανέργων, ανασφάλιστων, ε, αυτά ας περιμένουν… Αλλωστε, έτσι χάλια ήταν τα πράγματα ανέκαθεν, δεν φταίει η κρίση.

Τώρα, προέχει η εξάλειψη του κράτους, η απορρύθμιση, η ιδιωτικοποίηση των προσοδοφόρων τομέων, η μετακύλιση του κόστους περίθαλψης στους ώμους όλων, ισχυρών και αδυνάτων, πλουσίων και πενήτων, όλων των πολιτών που προσδοκούν μια ανταπόδοση για τους αιματηρούς τους φόρους. Αυτή είναι η Ελλάδα, που είχε πει και ο άλλος.

πηγή>>>vlemma.wordpress.com

=====================================================================================================