Ενωτική Κίνηση «Τζανείου»:Ανοιχτή επιστολή προς τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

2015-02-08 23:53

 Ενωτική  Κίνηση «Τζανείου»: Θα είμαστε απέναντι...

 

Ανοιχτή επιστολή προς τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

 

Συντασσόμαστε με τους συναδέλφους των νοσοκομείων του Πειραιά «Νίκαιας»  και  «Αττικού» και καταγγέλλουμε  και εμείς  με τη σειρά μας την πειθαρχική  δίωξη που ασκήθηκε  στον συνάδελφο Πάνο Παπανικολάου  από τον διοικητή της 2ης  ΥΠΕ Αθανάσιο Παπαρούπα, επειδή “τόλμησε”  να  επισημάνει τις  επικίνδυνες  συνθήκες που προκλήθηκαν  κατά την  γενική εφημερία  στις 30/01/15, λόγω μη λειτουργίας του αξονικού  τομογράφου

Αναφέρουμε λοιπόν και εμείς  την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το δικό μας νοσοκομείο.

Στα 5 αυτά χρόνια της μνημονιακής  λαίλαπας, όλοι όσοι συμμετείχαν στη υλοποίηση  αυτών των πολιτικών    ( υπουργοί, διοικήσεις  νοσοκομείων) οδήγησαν και το Τζάνειο  ένα βήμα πριν από το κλείσιμο του.

Δυσανάλογες περικοπές  στα κονδύλια του  Νοσοκομείου  μας (για τον εξοπλισμό του αλλά και τις υπερωρίες των εργαζομένων) από την αρχή  του μνημονίου. Άλλωστε ο τότε υπουργός  υγείας Λοβέρδος είχε δηλώσει δημοσίως ότι το Τζάνειο νοσοκομείο θεωρείται  πρότυπο, γιατί έβαλε πρώτο  τάξη στα οικονομικά του.

Επιπλέον σχεδόν μηδενικές προσλήψεις  στο σύνολο των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες ( Ιατρική- Νοσηλευτική-Διοικητική- Τεχνική) με αποτέλεσμα πολλές κλινικές, τμήματα, εργαστήρια κ.τ.λ.  να υπολειτουργούν και οι εργαζόμενοι να έχουν φθάσει στα όριά τους.

Ελπίζουμε  και θεωρούμε αυτονόητη  την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων.

Ελπίζουμε   στη νέα κυβέρνηση και θεωρούμε αυτονόητο ότι το υπουργείο υγείας θα βάλει άμεσα ένα τέλος στη διάλυση  της δημόσιας υγείας.

Θα  είμαστε απέναντι σε όσους με υπόγειες διαδρομές θα συνεχίσουν να  μπαίνουν εμπόδιο στη διαμόρφωση ενός νέου ΕΣΥ.

Θα είμαστε απέναντι σε κάθε λογική «φίμωσης» και  εκφοβισμού των εργαζομένων  στην υγεία.

 

                             Ενωτική Κίνηση

                               Εργαζομένων “Τζανείου”


7.2.2015