ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ!

2013-05-07 21:14

Σιωπηλά, αλλά με οδύνη, ανήσυχοι οι Εργαζόμενοι, στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, βλέπουμε να αποψιλώνεται ο χώρος της εργασίας μας , η δημόσια διοίκηση, εκπαίδευση, υγεία. Τα δημόσια νοσοκομεία , όπως το ΤΖΑΝΕΙΟ, το κατακρεουργημένο ΕΣΥ!

Όμως  το χειρότερο δεν είναι η μείωση των οργανικών θέσεων, των αποδοχών μας, οι περικοπές στα όρια της ασφυξίας…. Είναι το κύμα φυγής , `εθελούσιας εξόδου` χιλιάδων εργαζομένων που ενώ ακόμα είναι παραγωγικοί, και υπό κανονικές συνθήκες θα εξαντλούσαν τα τυπικά όρια συνταξιοδότησης τους, φεύγουν η ετοιμάζονται να φύγουν, ακόμα και με μειωμένες αποδοχές, για να σωθούν πηδώντας από το καράβι που βουλιάζει…

Έτσι εδώ στο ΤΖΑΝΕΙΟ , με το νέο οργανόγραμμα έχουμε, από 480 κλίνες σε 430 [και με αναλογία 3 προς 1 δηλ 430*3=1290 μέγιστο πλαφόν εργαζομένων] η μείωση σε οργανικές θέσεις φαίνεται λογική και νορμάλ, μέχρι την επόμενη συρρίκνωση… μέχρι που? Μέχρι εξαφάνισης ενός απόλυτα απαραιτήτου νοσοκομείου, του μόνου στο μεγάλο λιμάνι?

Το 2013 θα είναι έτος αποκάλυψης, γιατί 3 χρόνια αιμορραγία, χωρίς τη παραμικρή αναπλήρωση από νέο αίμα, το αποτέλεσμα είναι η … ζομποποιηση όλου του ΕΣΥ… και του <<εμείς>> επίσης!!!

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ  ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

  • H φυγή, παραγωγικών και έμπειρων υπαλλήλων, επιστημόνων,, εκπαιδευτικών, τεχνικών, ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών, κλπ, αποδυναμώνει το κόσμο της Εργασίας, σε μια περίοδο πολέμου από την κατεστημένη ελίτ, που έχει βαλθεί, να εξαφανίσει κάθε δημόσιο χώρο και ιδιαίτερα τους μη κερδοφόρους, μη παραγωγικούς , μόνιμα ελλειμματικούς[sic], όπως Υγεία, Πρόνοια, Εκπαίδευση!
  • Πλανούνται όσοι νομίζουν ότι θα γλυτώσουν το ναυάγιο, θα το βρουν μπροστά τους, όταν τα ήδη λεηλατημένα ταμεία μας χρεοκοπήσουν ξανά… και ξανά…
  • Οι μάχες, κρίνονται στους χώρους της δουλειάς, επιτυχημένες η όχι! Ποτέ και πουθενά δεν υπήρξε ανατροπή από κίνημα … συνταξιούχων!
  • Οι πολιτικές, συνδικαλιστικές, δυνάμεις η οργανώσεις, η κόμματα, που θέλουν να λέγονται ταξικές και να είναι με τη μερια των Εργαζομένων [από αλλους δεν περιμένουμε τίποτα!], πρέπει με τρόπο επιθετικο, να βαλουν το κόσμο απέναντι και στην προσωπική ευθυνη, που έχουν και έχουμε όλοι σαν εργαζομενοι, σαν Ελληνες πολιτες. Τι δηλαδή?  Η πρόωρη αποστρατεια εμπειρων δημόσιων λειτουργών, το κλίμα φυγής και μεμψιμοιρίας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς μας, είναι φυγομαχία, και αντικειμενικά εξυπηρετεί τα σχέδια για την εξόντωση του δημοσίου τομέα και εργαζόμενου!
  • Όσοι ενδιαφερόμαστε ειλικρινά για τη τύχη μας και τη τύχη της χώρας μας, πρέπει να μιλήσουμε με ηθικούς όρους, με όρους ανάτασης και ιδεολογικής αντεπίθεσης. Περισσότερο από την οικονομική κρίση και τη φτωχοποίηση μας είναι η αβεβαιότητα και η απαξίωση που μας ζημιώνει. Η ρετσινιά του επίορκου και του άχρηστου κηφήνα που επικάθεται πάνω από όλους μας… ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας! Εμείς πρέπει να μιλήσουμε για εργαζόμενους που πάνω από όλα πρέπει να είναι και να αισθάνονται χρήσιμοι στη δουλειά τους και στη κοινωνία. Εμείς είναι που πρέπει να μιλήσουμε για ένα νέο δημόσιο τομέα, σχολείο, νοσοκομείο, ΕΣΥ, κλπ, χωρίς τα διαπλεκόμενα κομματικά βαρίδια, εμείς για τι είναι επίορκος και τι μαύρη προπαγάνδα!
  • Και πρέπει να μιλήσουμε συγκεκριμένα , επί των ερωτημάτων που βάζει η ελληνική κοινωνία , εδώ και τώρα, και που δεν είναι  επινοήσεις της τρόικας εσωτερικού/ εξωτερικού, αλλά νόμιμα, ώριμα, δημοκρατικά, αιτήματα! Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι δίπλα μας, το φακελάκι και η μίζα, υπάρχουν και προκαλούν τώρα περισσότερο σε καιρούς ανέχειας και ανεργίας. Δεν θα εξαφανιστούν αν δεν αποφασίσουμε να τα αντιμετωπίσουμε, αντί να μιλανε οι διαφθαρμένοι για διαφθορά, οι άχρηστοι για το ποιος είναι χρήσιμος, οι διαπλεκομενοι για … διαύγεια και αξιοκρατία. Αυτά δεν είναι αστικές επινοήσεις για να… βαλουν τρικλοποδιές στους… αθώους εργαζόμενους, είναι προϋποθέσεις για να μιλάς για το κράτος και εξουσία , στο τώρα, στην ανάγκη μας, για αυτά που βιώνουμε και γνωρίζουμε όλοι! Και αυτό ακριβώς προσδοκούμε να δούμε από τα αριστερά και ταξικά σχήματα που υπάρχουν, αλλά είναι μακριά έως τώρα από τις ανάγκες μας…

 

Και ίσως  τότε θα αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε όσους λένε ότι έχουν ένα … Σχέδιο Β. Για μια άλλη πολιτική, μια άλλη οικονομία! Όμως πρέπει να δώσουν πρώτα απαντήσεις και λύσεις και μάχες, ΣΤΟ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ… στο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,  ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ … ΦΩΤΑ!

7/5/2013

WWW.LEFKO-KYMA.COM

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ!

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο

Χ